JEGULJA NA RIBARSKI NAČIN

Sastojci

2- 3 jegulje srednje veličine, 4 žlice maslinova ulja, 4 češnja češnjaka, 1 manja glavica luka, 1 manji celer, 1 cijeli peršun, 1 rajčica, 1 čašica komovice, ½ dl crnog vina, 1 limun, 4 žlice brašna, Sol, papar


Priprema

Očistite utrobu i odrežite glavu.ostalo razrežite na komade dugačke oko pet centimetara. Komade jegulje ispržite na vrelom maslinovom ulju, ali ih prije malo posolite i uvaljajte u brašno.kad porumene, to jest kad su prženi, stavite ih na poseban tanjur. Na ulje stavite sitno kosani luk i češnjak, malo kosanog celera i peršuna te sitno kosanog peršunovog lista, a rajčicu narežite na tanke ploške. To sve malo propržite i kad omekša,dolijte malo komovice i crnog vina. Stavite u sve to pečene komade jegulje, posolite i popaprite prema ukusu, a ako je potrebno, dokapajte malo limunovog soka i sve lagano kuhajte još dvadesetak minuta. Prilog je palenta i zelena salata.