JEGULJA U BIJELOM VINU

Sastojci

1-2 veče jegulje, ½ litre vode, 1 luk, 3 češnja češnjaka, žlica i po maslaca, žličica brašna, 1 dla bijelog vina, vezica zelenja za juhu, 2-3 lista lovora


Priprema

Jegulju ogulite, odvojite glavu, izvadite utrobu te je narežite po duljini na komadeod oko pet centrimetara. Posolite ih i stavite malo na stranu.u posudu ulijte vodu, dodajte zelenja za juhu (mrkvu, peršun, celer) i nekoliko listova lovora, a kada voda zavri. Stavite komade jegulje. Nakon desetak minuta, čim je jegulja mekana, izvadite je i stavite na toplo mjesto. Na tavi prepržite na maslacu ili ulju sitno kosani luk i kada omekša i požuti, stavite zgnječeni češnjak i dodajte brašno da dobijete mali zapržak: dolijte zatim bijelo vino i dvije- tri žlice juhe ( u kojoj ste kuhali komade jegulje) pa ostavite da to malo prokuha. Komade jegulje stavite u posudu i preko njih procijedite prokuhani sok sa zaprškom. Sve to još jednom prigrijte te tople komade jegulje servirajte u soku. Uz ovo jelo je prilog palenta.