HAMBURŠKA JUHA OD JEGULJA

Sastojci

1. posuda:
750 g jegulja, sol, biber u zrnu, ½ l vode, ¼ l vinskog octa, 2 svežnjića vlašca, 2 struka pimenta
2. posuda:
2 mrkve, ½ celera, 1 poriluk, 100 g graška, 1 peršun, 2 žlice kosanog peršunova lista, po 1 žličica: majčine dušice, kadulje i bosiljka, 1 i ½ l mesne juhe, 1 žlica brašna, 50 g maslaca
3. posuda:
400 g suhih šljiva i krušaka, ¼ l bijelog vina, 1 limun, 1 žlica šećera, 2 žumanjka


Priprema

Jegulje se ogule, očiste, posole i izrežu u komade duge 5 cm te stave u vodu s malo octa da se skuhaju zajedno sa začinima.
U drugoj posudi kuha se sitno kosano zelenje preliveno mesnom juhom, u koju se doda brašno s maslacem, obrađeno s metlicom za snijeg.
U trećoj posudi se pirjaju suhe šljive i kruške u bijelom vinu sa šećerom i limunovom korom.
Sve se stavlja u duboku zdjelu ovim redom: voće sa sokom dolazi prvo, zatim slijedi mesna juha sa zelenjem, a kao posljednji komadi jegulje.
Dva žumanjka se razmute u malo vode i naliju u vrelu juhu.
Za ovu juhu mogu se upotrijebiti svježe sušene jegulje.