šaran od 3 kg, 2 kg crnog luka, 2-3 češnja bijelog luka, pušlek peršuna, 2 struka celera, 1 lovorov list, 2 dl ulja, 100 gr suhog grožđa, crvena paprika, limun, sol, biber
Šaranu skinite glavu i rep, pa od toga napravite juhu. Trup zasjecite čisto i duboko sa obje strane, a možete ga isjeći i na komade. Luk isjecite na rebarca i spustite u ulje da se lagano proprži, tad dodajte sjeckan bijeli luk, lovorov list kao i sitno isjeckan celerov i peršunov list. Kad se sve malo uprži dodajte žličicu crvene paprike i suho grožđe. Ukoliko je u ribi bilo ikre, možete je umješati u luk. U vatrostalnu zdjelu ubacite luk i na njega stavite posoljenu i pobiberenu ribu. Ako je šaran u komadima, prekrijte ih jednim dijelom luka. Ribu zatim zalijte mješavinom soka od limuna, žlice brašna i crvene paprike. Pecite oko 45 minuta i složite u posudu u kome se pekla.