1,5 kg smuđa, 4 jajeta, 150 gr brašna, 1,5 dl pive, ulje, tartar sos, sol, biber
Izvadite filete i isijecite ih na jednake komade; 2 cm široke i oko 10 cm dugačke. Posolite i pobiberite i ostavite na hladnom do upotrebe. Za to vrijeme pripremite "orli" masu u koju ćete umakati ribu prije prženja. Odvojte žumanjke i stavite ih u dublju posudu, dodajte zatim brašno, pivo i soli prema ukusu. Sve dobro umutite žicom. Posebno mikserom umutite bijelanjke i ovlaš umiješajte u već primljenu masu. U posebnoj posudi zagrijte dosta ulja za prženje. Isiječene komade fileta umočite prvo u brašno a zatim u tijesto i pržite sa obje strane da lijepo porumeni. Vadite ribu na tepsiju na koju ste stavili nekoliko papirnatih salveta da upiju suvišnu masnoću.
Ribu zatim poredajte u tepsiju koju ste ukrasili listovima zelene salate. Posebno servirajte tartar sos, ili neki drugi sos na bazi majoneze.