FAŠIRANI ŠNICLI OD SOMA

Sastojci

1 kg soma, pušlek zeleni, 2 glavice crnog luka, 4 češnja bijelog luka, 1 list lovora, kora od limuna, 2 komada mekane sredine kruha, pušlek peršuna, 1 jaje, brašno, ulje


Priprema

Skuhajte soma u bujonu od zeleni, 1 glavice luka; 2 češnja bijelog luka; lista lovora; kore od limuna; soli i 3 zrna bibera. Kuhanu ribu odvojte od kostiju i sameljite na mašini za meso, zajedno sa kruhom koji ste nakvasili i ocijedili. Samljevenoj masi dodajte sijeckan izdinstan luk, dva zgnječena češnja bijelog luka; sijeckan peršun, so, biber i jaje. Sve dobro umješajte i izradite rukama pa od mase napravite šnicle. Uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju. Od bujona u kojem ste kuhali soma možete napraviti lijepu juhu, ako je još malo zakiselite i začinite vrhnjem i sjeckanim peršunom.