2 kg somovine, pušlek zeleni, list lovora, 300 gr gljiva, 1 glavica luka, 100 gr maslaca, 30 gr brašna, 1/4 l mlijeka, 3 jajeta, 1 limun, 1 dl vrhnja, strugan sir, sol, biber
Isijecite šnicle od somovine. Pokapajte ih limunom i ostavite pola sata da stoje. Zelen i lovorov list stavite u lonac, nalijte vodom, posolite, pobiberite i tome dodajte ribu. Kuhajte oko 15 minuta. Sad izvadite ribu i ostavite je da se ocijedi. Okruglu vatrostalnu zdjelu namažite maslacom i poredajte ribu tako da sredina ostane prazna. Tu stavite gljive koje ste prethodno prodinstali na maslacu i luku. U poseban posudu stavite 50 gr maslaca, dodajte brašno, zapržite i zalijte mlijekom. Miješajte sos dok se ne zgusne, pa kad prokuha smanjite vatru i miješajte dalje desetak minuta. Izmaknite zatim sud, malo prohladite i dodajte 3 žumanjka, sok od limuna, vrhnje, i najzad, ulupan snjeg od bijelanjaka. Prelijte ovim sosom ribu, pospite sve struganim sirom i zapecite u pećnici oko pola sata.