PILAV OD TOLSTOLOBIKA

1,5 kg ribe, 4 glavice crnog luka, ulje, 5 češnja bijelog luka, 1 žlica brašna, 300 gr riže, struk celera, peršun, crvena paprika, sok od 1/2 limuna, sol, biber


Priprema

Skuhajte rižu napola sa isjeckanim lišćem celera i peršuna. Na ulju propržite žlicu brašna, dodajte sjeckan bijeli luk i žličicu crvene paprike, nalijte malo vode i prokuhajte, pa sve izmiješajte sa kuhanom rižom.

Sad na ulju propržite sjeckan crni i bijeli luk. Ribu zarežite sa obje strane, posolite je, pobiberite i stavite je u pomašćenu tepsiju. Pospite je prženim lukom, a oko nje stavite rižu. Polijte šalicom vode i pecite u pečnici oko 45 minuta. Po potrebi zaljevajte toplom vodom. Na kraju nacjedite preko ribe pola limuna.