Ribnjačarstvo Poljana

 HR
  

VIJESTI

Radno vrijeme
pon-pet 7:00 – 14:00
subotom 7:00 – 12:00
ured pon-pet 7:00 – 15:00

EKOLOGIJA

Uzgoj se obavlja u ekološki netaknutom okružju slivova rijeka Ilove, Toplice i Čavlovice u županiji Požeško - Slavonskoj. Radi se o posebnom akvatoriju namjenjenom uzgoju slatkovodne ribe svih vrsta i kategorija.

FOTO GALERIJA

Ljepotu naših ribjaka također možete provjeriti u foto galeriji koja obiluje mnoštvom fotografija flore i faune u svim godišnjim dobima.

U foto gleriji se također nalaze arhivske slike vezane uz povijest ribnjaka još iz daleke 1902 godine.

više

KVALITETA

Uzgojena riba komercijalne veličine namjenjena je izvozu i domaćem tržištu. Izlovljava se da očuva izvornu svježinu i kakvoću, a transportira se u živom stanju do kupca.
Ribnjačarstvo Poljana d.d. svojom djelatnošću zaokružuje cjeloviti tehnološki proces proizvodnje od matičnog štoka, mrijesta svih uzgojnih kategorija do komercijalne veličine riba.

Iznimnoj kvaliteti svjedoči plaketa Zlatna Kuna za najuspješnije trgovačko društvo u županiji 1997. godine.

RECEPT DANA

Slobodno zavirite u našu bogatu zbirku recepata sa slatkovodnim ribama i odabrate Vama omiljeni.

Svakog dana ćemo Vam predstaviti novi recept za jednu od naših riba. Nadamo se da će te uživati u zdravom objedu koji ste pripremili i bogatstvu hranjivih tvari koje Vam donosi riblja prehrana.

 

ŠPEKIRANI TOLSTOLOBIK

Sastojci: 2 kg tolstolobika, glavica bijelog luka, 150 gr slanine, 1/2 limuna, 150 gr vrhnja, crvena paprika, sol, biber

Priprema: Ribu zarežite sa obje strane pa je špekirajte slaninom i bijelim lukom. Posolite je i pobiberite i izvana i iznutra i stavite u podmazanu tepsiju. Prelijte sa uljem i malo tople vode i pecite u pećnici 45 minuta do 1 sat. Pečenu ribu pospite crvenom paprikom, zalijte sokom od limuna i vrhnjem. Kratko zapecite još 5 minuta.

 
 

PREDSTAVLJAMO RIBE IZ NAŠEG ASORTIMANA

Sivi glavaš

Aristchthys nobilis (Rich, 1844)

Ova vrsta ribe je iz centralne i južne Kine prenijeta u mnoge zemlj, pa je tako u nedavnoj prošlosti naseljena i u vodama naše zemlje, većinom u šaranskim ribnjacima.

Razlikuje se od bijelog glavaša po tome što na trbuhu nema grebena, što mu je glva veća, a boja tijela mu je tamnija. Bokovi tijela mladih jedinki su zlataste boje, a kod odraslih se često nalaze tamne mrlje. Branhiospine nisu međusobno srasle. Sivi glavaš raste brže od običnog.

PROIZVODI

LOKACIJA

Tehnologija uzgoja obavlja se metodama stogodišnje tradicije ekološkog inženjeringa kako bi smo što više sačuvali prirodnu ravnotežu eko sustava, te kako bi očuvali i uzgojili što kvalitetniju ribu.

JESTE LI ZNALI

Da som može narasti čak do 306 kg i doseći dužinu od 5 metara!!!

POVIJEST

Stogodišnja tradicija naših ribnjaka obiluje izuzetnom arhivom kako pisanom tako i slikanom.

Ovdje možete pronaći zanimljive informacije o povijesti, događajima i ljudima vezanim uz ribnjake.